Fann ett par tygskor på taket

Var uppe på garagetaket idag för att göra rent. Det var fullt av skräp och mossa över hela taket. Fick bort mossan med hjälp av ett starkt rengöringsmedel och stålborste. Tror det var över 10 år sedan taket rengjordes. Kommer behöva byta ut en del tegelpannor som spruckit. Fann ett par tygskor till barn på taket och undrar hur de hamnade där?

Nu när jag rengjort taket är det dags att fixa fönstren på garaget. Fönstren har inte målats på många år och behöver en uppfräschning så de inte börjar falla i sönder. Ska köpa målarfärg och stålborste. Stålborsten kommer jag behöver för att skrapa rent beslagen på fönstren. Har inte bestämt mig vilken färg jag ska måla på beslagen, men det lutar nog åt Hammarlack som innehåller både grundfärg och täckfärg för metallytor.

Kommer köpa nya arbetsskor, då mina nuvarande är helt utslitna. Googlade runt på nätet efter arbetsskor och hittade en bra modell på en svensk webbsida. Efteråt märkte jag att det dök upp annonser överallt jag surfade. Det var inte enbart arbetsskor som visades i annonserna, även tygskor till barn syntes på webbsidorna jag besökte under dagen.

Arbetsskor är dyra att köpa, de jag fann var nedsatta med 40%. Med ett så attraktivt pris blir det svårt att inte slå till och köpa skorna. Behöver även ett par benskydd till mina arbetsbyxor, kommer nog köpa dessa i samma butik på nätet.

Vädret ser ut att vända från sol till regn i veckan, ska passa på att laga spisen när ändå vädrets makter inte vill erbjuda sol och värme. Spisens ena platta har slutat fungera och jag tror det är något som går att fixa. Brukar hitta mycket lösningar på Youtube när det är prylar som går sönder i hemmet, ibland behövs det speciella reservdelar men ofta går det att hitta reservdelar i butiker inne i stan.