Laddar upp för ett svalkande dopp

Gött att värmen äntligen dyker upp. Perfekt läge för att sticka iväg på lunchen och ta ett dopp i sjön. Har bara ett par arbetsbyxor från L.Brador med mig idag, så får åka förbi och köpa ett par badshorts innan vi hoppar i plurret. Helst ska det vara ljummet i vattnet innan det blir aktuellt med ett bad, men är det väldigt varmt ute kan jag tänka mig att svalka av kroppen på lite lägre temperaturer. Att bada i havet är inte aktuellt på länge, dels för att det är för kallt men även för alla sliskiga maneter som flyter omkring. Ser att det är ett stort gäng brännmaneter som dykt upp längs kusten. Men fiska i havet kan man göra. Så här års är det premiär för makrillen och har du lite tur kan du fånga ett gäng redan till helgen. Det går att fiska både från land och till havs. Om du har tillgång till båt rekommenderar jag att du satsar på detta.

Det behövs inga speciella kläder när du ska fixa, själv brukar jag använda mina arbetsbyxor från L.Brador, de funkar bra speciellt på hösten när det är lite kyligare i luften. På sommaren kör jag vanliga byxor eller shorts.

Apropå fisk äter jag rätt ofta torsk. Torsken finns i praktiska frysförpackningar i matbutiker och det går väldigt snabbt att tillaga den. Kör gärna lite senap eller en sås till torsken om du diggar lite smak.

Nu är det slut på kaffe i muggen, så ska ta mig en sväng till närmaste bensinmack här i Tvååker. Tvååker är inte känd för mycket, men om du har markiser hemma så vet du nu vilken produkt som är mest känd från Tvååker. Fotbollslaget är kanske känt också. Jag är inte så sportintresserad, men har hört att fotbollslaget är lite profilerade.