Olika bolagsbildningar när man startar företag

Det har öppnat ett nytt kafé nere i byn. Jag var där på ett besök nu i veckan. Köpte mig en kopp svart kaffe, kanelbulle och ostsmörgås. Det som är bra med kaféet är läget, det ligger väldigt fint nära sjön. Sen är det plus i kanten att inredningen består av både stolar och soffor, så man kan softa lite. Om du gillar att surfa på Internet har du fördelen att kaféet erbjuder gratis WIFI för sina gäster.

Undra vilken bolagsform caféet har? Det finns ju ett par olika bolagsbildningar att välja mellan när man startar igång ett bolag. Kanske fick de hjälp av ett företag som är specialiserat på bolagsbildningar? Att starta företag kan vara en språngbräda till att pyssla med det man brinner för. Man bör även vara medveten att det krävs mer arbete än ett vanligt 8-timmars arbete där du är anställd av en privat eller statlig arbetsgivare.

När jag hör ordet bolagsbildningar tänker jag på alla nya företag som startar inom IT och tjänstesektorn. Såg ett bolag som specialiserat sig på sjukvårdsområdet. De har forskat fram ett ämne som hjälper människor vid skelettskador, ämnet bolaget har forskat fram främjar bentillväxt hos patienten. Spännande med ny teknik och hur det kan revolutionera och hjälpa mänskligheten till ett bättre liv.

Vilka bolagstyper finns?

Om du ska starta företag kan du välja mellan enskild firma, handelsbolag, aktiebolag, kommanditbolag och ekonomisk förening. Det finns säker fler bolagsformer att välja på, men dessa kom jag på nu.

Om du vill ha hjälp att komma igång med att starta företag finns bolagsverket och skatteverket att assistera dig. Vill du komma i kontakt med andra företagare kan du kontakta ett lokalt kontor som arbetar med företagare och nätverkande. Ofta hittar du dessa organisationer under din kommuns hemsida eller så testar du bara att Googla.