Glöm inte att beställa visitkort

Ifall man är ett företag som arbetar med att träffa kunder och skriva avtal bör man se till så att man har tillräckligt med visitkort att dela ut. Det är därför som man alltid ska beställa visitkort i god tid, kommer man till ett möte med för få visitkort kan det visa att man inte är en partner som är tillräckligt ansvarsfull, då riskerar man att förlora arbetskontakter som annars hade genererat stora summor pengar till företaget.

I vissa kulturer är man nästintill klasslös ifall man inte kommer förberedd med visitkort. I Japan till exempel börjar möten inte fören alla i mötet har gett varandra sina visitkort. Att ge varandra sitt visitkort i Japan är som att skaka hand här i Sverige. Till och med studenter har med sig visitkort när de ska på möte med ett företag, på studenters visitkort står det ”Student” istället för jobbtitel. Det finns till och med automater, stående både inne och utomhus där man kan köpa nya visitkort, ifall man skulle ha glömt sina egna.

Så innan ni lämnar kontoret eller slutar för dagen om ni jobbar hemifrån, kontrollera hur många visitkort ni har kvar. Ifall ni behöver det kan ni beställa nya redan idag och få hem dem innan slutet av nästa vecka.