Låt leken börja hos Vikingtoys

Det blev tyvärr inte så att jag fick några egna barn, men jag har syskon som har flera stycken var, och detta faktum har gjort mig till expert på ett område. Leksaker. Det är födelsedagar och julklappar och jag är alltid den rolige lekfarbrorn när jag hälsar på. Jag har haft mer leksaker i mina händer än de flesta och jag har hittat en tillverkare som jag tycker mer om för varje födelsedagspresent som jag köper där, Vikingtoys leksaker gör alltid både födelsedagsbarnet och mig nöjda.

Smart koncept som följer genom livet

En sak jag tänkt på genom åren är hur leksakerna liksom spretar åt alla håll. Det är en riddare, någon lastbil, ett tågset och ett par dockor. Visst kan man leka med dem tillsammans, men det blir inget som håller dem tillsammans. Detsamma gäller för när barnen vuxit ifrån en leksak åldersmässigt, då skulle man kunna önska att det fanns leksak 2.0 att ta över.

Just detta har jag hittat för första gången hos Vikingtoys leksaker. Deras leksaker följer samma mönster, färgglada, rejält stora och alltid i tålig giftfri plast. De har också ett system med rekommenderade åldersgrupper, från ett år och upp till fem år. För varje ålders steg blir leksakerna lite mer avancerade, men samtidigt så lika att de går kombinera med de för yngre barn.

Enda nackdelen jag kan se är att de är ganska så speciella i sin design, och om man inte skulle gilla den, men varken jag eller de barn jag leker med har tyckt det. Det är mycket fordon och det gillar jag, dels finns det rörliga delar på leksakerna, men det ger också anledning för barnen att krypa runt och röra sig.

Om du har tid och lust tycker jag du skall titta in på Vikingtoys och se efter. Om du tycker om utformningen så kommer du hitta leksaker som passar de första 5-6 åren för det barn du tänker på.