Bli din egen Lucia och sprid ljus i det kommande vintermörkret med led-ramper på bilen

Som vanligt gav denna sommaren oss dagar då man inte orkade utanför dörren på grund av värmen  men också regn och kyla så att man klagade hos vädergudarna, men hela sommaren har vi härligt ljusa kvällar och nätter.
Nu är de dagarna förbi och man märker hur mörkret kryper på, speciellt när man är ute och kör och för att vara riktigt förberedd inför höst och vinter, har jag fått min granne att montera led-ramper på min bil.

Utbudet av led-ramper är större än man någonsin vågat att tro

En led-ramp är alltså extra ljus till bilen. När jag tänkt extra ljus har jag i regel sett två eller fyra runda lampor på kofångaren på en bil. Man ser vilka som har dem när man möter dem, och de ger ett fantastiskt ljus, men de ser för klumpiga ut för att sätta på min bil. Det hat gjort att jag kört många år och önskat att det fanns ett alternativ, och nu finns det. Jag har satt på led-ramper på min bil  och jag har aldrig kört tryggare eller säkrare på natten. Jag kan inte exakt hur det funkar rent tekniskt men led-ramper använder en annan typ av lampor än glödlampor och kan därför vara mindre. Som jag förstår det.

Rätt plats på rätt bil

Det finns otaliga varianter och tydligen kan man placera led-rampen på tak eller i grillen eller var man nu vill ha dem. Det ger helt olika intryck men på min lilla Skoda funkade det bäst på kofångaren, men det ser fräckt ut på taket, så kanske nästa bil. Ge dig själv led-ramper som en tidig julklapp och lys upp vardagen denna mörka tid i Sverige.