Terassvärmare ett måste för kyliga kvällar

På restauranger och caféer har de ofta terassvärmare och tillsammans med filtar kan man ha en skön stund ute trots att det är kyligt och eller blåsigt. Det samma gäller för altanen och balkongen. Det är så svårt för många att ta in; det här att de flesta kvällar på året kan man inte sitta ute i Sverige utan jacka, inglasning, terassvärmare eller filtar. Ända verkar alla planera för varma sommarkvällar. Vad vi borde göra är att planera för kyliga kvällar i första hand, så att man kan ha glädje av sin altan, ballong, berså eller uteservering.

Olika infravärmare kan göra bra ifrån sig, förutom kanske de som sitter i taket – långa balkar. De som står i torn ger bra resultat och är också flyttbara. Man kan ha sin blomlåda eller stora krukväxt jämte, t ex varva infravärmare och blomlådor/växter, så blir det som ett slags staket och lite vindskydd på samma gång. Man kan rikta om många terassvärmare och flytta dem beroende på behov och hur man sitter. Balkarna i taket hamnar ofta högt över huvudet på folk och blåser det lite är mycket av värmen borta innan den nått ned till de frusna gästerna.