Vilket glidmedel ska vi använda?

Det finns en mängd olika glidmedel att välja mellan. Först och främst är det silikonbaserat eller vattenbaserat glidmedel man ska välja mellan. Sen finns det också glidmedel med olika smaker, sånt som är avsett speciellt för analsex och sådana som ger en fördröjningseffekt på orgasmen. Det finns även sådana som innehåller ämnen som ger kvinnan en extra kittlande känsla som kan förhöja njutningen.

Vattenbaserat glidmedel

Ett vattenbaserat glidmedel är bäst om man samtidigt använder kondom. Vissa glidmedel med silikon kan påverka gummit i kondomen negativt. Detta gäller främst kondomer av silikon, men ibland kanske du inte vet vad kondomen är gjord av så för att vara riktig säker, använd ett vattenbaserat glidmedel.

Vattenbaserat glidmedel kladdar mycket mindre än silikonbaserat, men den glidiga känslan varar inte lika länge så man kan behöva använda mer av detta glidmedel. Det vattenbaserade glidmedlet ger heller inga fläckar som en silikonbaserat kan göra.

Vill du ha ett glidmedel med smak så är dessa alltid vattenbaserade. Ett vattenbaserat glidmedel med smak kan göra att du och din partner blir mer lekfulla och det kan öka på lusten rejält.

Silikonbaserade glidmedel

Dessa glidmedel behåller sin glidförmåga mycket längre än vattenbaserat glidmedel. Men som jag skrivit här ovanför så kan detta skada kondomer som är silikonbaserade. Det kan också skada sexleksaker som är gjorda av silikon. Tyvärr kladdar dessa glidmedel mycket mer och kan dessutom lämna bestående fläckar på kläder och lakan.

Kombinerade glidmedel och massageolja

Det finns också glidmedel som kan användas även som massageolja. De ger inte alltid lika bra glideffekt men det är praktiskt att kunna använda samma medel till både massage och som glidmedel.

Är det kombinerade medlet dessutom smaksatt kan man få till många roliga sexlekar där man kan smaka sig fram till utlösning.